05 2014
Inauguracja Świąt NGO z Kolpingiem

31 maja odbędą się pierwsze Święta NGO, organizowane w ramach projektu. W tym terminie takie wydarzenia zaplanowały dwie Rodziny Kolpinga biorące udział w projekcie: RK w Jarosławiu oraz RK w Kłodawie. Z przesłanych do biura realizatora projektu informacji wynika, że najwięcej świąt odbędzie się w czerwcu: w tym miesiącu zaplanowało je aż sześć Rodzin Kolpinga, kolejne dwie – w lipcu, trzy imprezy odbędą się w sierpniu oraz dwie we wrześniu. Kolpingowskie Święta NGO mają być okazją do prezentacji działalności Rodzin Kolpinga, promocją tych działań, skutkującą wzrostem liczby członków i wolontariuszy Dzieła Kolpinga. To także okazja do aktywizacji lokalnego środowiska organizacji pozarządowych, do których to święto również powinno być adresowane oraz prezentacji działań trzeciego sektora na szerokim forum społeczności lokalnych – uczestników świąt.

Wszystkim organizatorom życzymy powodzenia i sukcesów w organizacji tych wydarzeń oraz szerokiego zainteresowania odbiorców.

Roll-up